Bålbrenning

Jonsokbål.JPG - Klikk for stort bilete

Reglar for open brenning i Gaular kommune - nye rutinar

Ny sentral forskrift om brannførebygging har skapt forvirring om kva reglar som gjeld for open brenning gjennom året. I Gaular kommune vert reglane praktisert slik:

I tida 15. april til 15. september er det forbode å gjere opp eld i eller i nærleiken av skog og anna utmark. Dersom du likevel ønskjer å brenne noko i denne perioden, må du ha stadfesting frå Gaular kommune. Spørsmål om brenning kan rettast til tenestetorget.

Brenning av avfall og impregnert, malt eller på annan måte overflatebehandla trevirke er forbode.

Det er ikkje tillate å brenne næringsavfall. Alle verksemder skal levere avfall til godkjend mottak, inkludert pallar.

Gaular Brann og redning oppmodar likevel alle om å melde i frå om brenning gjennom heile året slik at vi kan unngå unødvendige utrykkingar.

Forskrift

Viser for øvrig til: "FOR 2008-04-29 nr 840: Forskrift om åpen brenning og brenning av avfall i småomnar, Gaular kommune, Sogn og Fjordane"

Sist endra 11.05.2017 av Folkestad, Anne-Karin